UiTM Kampus Sungai Buloh Naib Johan Karnival Sukan Staf UiTM Cawangan Selangor (KASSUS) 2023

Karnival Sukan Staf UiTM Cawangan Selangor (KASSUS) 2023 yang julung kali diadakan melibatkan penyertaan staf di seluruh sistem UiTM Cawangan Selangor (UCS) bermula 11 Februari dan melabuhkan tirainya pada 26 Februari 2023. HASA yang muncul juara keseluruhan bagi kejohanan telah berjaya mengumpulkan tujuh pingat emas, tiga perak dan dua gangsa. Manakala UiTM Kampus Sungai Buloh pula telah berjaya memenangi Naib Johan dengan pungutan pingat sebanyak empat pingat emas, tiga perak dan dua gangsa.

Penglibatan lebih 1,000 orang staf merangkumi pengurusan kontinjen dan atlet bagi program yang diinisiatifkan oleh Unit Sukan UCS ini. Sebanyak sembilan acara sukan yang telah dipertandingkan seperti bola sepak 9 sebelah, bola jaring, bola tampar, dart, tenis, badminton, pingpong, karom dan petanque.

Berikut antara acara yang telah dimenangi oleh wakil staf dari UiTM Kampus Sungai Buloh dan Selayang :
1) Bola Sepak (L) – Johan
2) Bola Tampar (L) – Johan
3) Bola Tampar (W) – Johan
4) Ping Pong (L) – Johan
5) Carrom Beregu (L) – Naib johan
6) Badminton (W) – Naib Johan
7) Dart (L) – Naib Johan
8) Petanque (W) – Ketiga

“UCS juga sedang dalam usaha merangka pelan bagi melaksanakan program-program sukan berbentuk kebersamaan, kemuafakatan, semangat ukhuwah dan kekitaan sekali gus menyasarkan peningkatan indeks keceriaan dan kegembiraan dikalangan staf.

Majlis penutupan dan penyampaian hadiah KASSUS 2023 telah disempurnakan oleh Timbalan Rektor, Hal Ehwal Pelajar iaitu Profesor Madya Dr. Badrul Isa.