Raziman bakal jurutera juga handal dalam sukan futsal

Raziman bakal jurutera juga handal dalam sukan futsal

Name of Program: Majlis Anugerah Sukan UiTM 2017 telah dirasmikan oleh Naib Canselor, Prof Emeritus Dato’ Dr. Hassan Said
Date: 27 March 2018
Time: 8-12pm
Venue: Dewan Agung Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam.

Raziman bakal jurutera juga handal dalam sukan futsal

Pelajar Fakulti Kejuruteraan Awam, Universiti Teknologi Mara (UiTM), Muhammad Raziman Ab Razak telah memenangi anugerah sukan sempena Majlis Anugerah Sukan UiTM 2017 yang telah dirasmikan oleh Naib Canselor, Prof Emeritus Dato’ Dr. Hassan Said di Dewan Agung Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam.

Kejayaan ini menerusi penglibatan beliau mewakili pasukan futsal Universiti Teknologi Mara UiTM. Antara sumbangan utama beliau adalah Juara Kejohanan Liga Super Futsal Institut Pengajian Tinggi (IPT) 2017, Pingat Gangsa Karnival Sukan Antarabangsa UiTM (UISF’17) dan juga Pingat Perak Kejohanan Liga Premier Futsal Institut Pengajian Tinggi (IPT) 2016. Pada kejohanan Liga Super Futsal IPT 2017, pasukan futsal lelaki UiTM juga menerima anugerah pemain paling bernilai dan penjaring terbanyak kejohanan.

Kejayaan Raziman dalam sukan amat membanggakan fakulti menurut penasihat sukan fakulti, Dr. Norrul Azmi Yahya yang juga merupakan penyelaras sukan tenis UiTM Shah Alam.

Kemenangan itu membolehkan Raziman menerima plag dan sijil penghargaan. Hadiah kemenangan telah disampaikan oleh Pengarah Pembangunan Pelajar UiTM, Dr. Mohd Bahrin Othman. Yang turut hadir Prof. Dato’ Dr Abdullah Mohamad Said yang merupakan Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar), UiTM.

Raziman merupakan pelajar tahun akhir yang kini gigih membahagikan masa antara pelajaran beliau di peringkat ijazah dan kesibukan menjalani latihan futsal di UiTM Shah Alam.

 

5
0